Ferske sitroner er alltid å finne i huset vårt. Vi bruker det i maten, drikken og er en del av rengjøringsarsenalet (hvilket hovedsakelig består av sitron, eddik og natron).
De fleste dager starter med et glass sitronvann, og dette er grunnen:
♦ Sitron inneholder store mengder c-vitamin som booster immunforsvaret, har betydning for utvikling av brusk, benvev og tenner, øker jernopptaket fra kosten, beskytter celler mot frie radikaler og hjelper sårheling
♦ Sitron innholder en del kalium som er bra for hjerte, hjerne og nerver
♦ Bidrar til en sunn fordøyelse, og lindrer plager som luft i magen og halsbrann
♦ Hjelper kroppens eget rensesystem, slik at du lettere kvitter deg med rusk og rask
♦ Sitron inneholder pektin som er med på å roe sultfølelsen
♦ Sitron gir energi – erstatt morgenkaffen med sitronvann og kjenn etter
♦ Gir huden glød og fasthet, hjelper mot acne og holder huden hydrert
♦ Gir en frisk ånde og forebygger blødende gommer
Men ikke kast sitronen ennå, sørg for å raspe av det gule sitronskallet som er ypperlig til fisk, kjøtt, dressinger, kaker og mye mye mer. Når du bruker skallet er det ekstra lurt å bruke økologiske sitroner ettersom sprøytemidlene samler seg mest i skallet.
Sitronvann (et glass)
- en halv sitron
- et glass vann
Skvis saften av sitronen i vannen.
Veier du over 70 kg kan du bruke en hel sitron.