Litt i etterkant av påsken kommer disse deilige sjokoladehjertene med marsipanfyll. Noen er kanskje lei søtsaker, men disse er helt nydelig!
I forkant av påsken hadde jeg ambisjoner om å ordne med hjemmelaget og mye sunnere godis for påskeeggene. Dessverre ble det ikke tid til det, og mon tro hvem som hadde det verst når blodsukkeret skjøt i været i takt med konsumet av påskegodtet – barna eller de voksne. Neste gang skal jeg være mer forberedt:)
Våren bugner uansett av fine anledninger for å erstatte sukkerbombene med sunnere alternativer. Dessuten passer det alltid med sjokolade, og ihvertfall en sunn variant.
Sjokolade
- 50 gram kakaofett
- 2 ss kokosfett
- 2 ss kakaopulver
- 1 ts agavesirup
- 1/4 ts tørket vaniljestang
Smelt kakaofett og kokosfett over vannbad. Tilsett kakaopulver og vaniljestang. Smak deg gjerne frem til den perfekte sjokoladesmaken ved å justere mengde kakaopulver.
Tips bruk vanlig 70% sjokolade om du ikke har fått disse ingrediensene i hus.
Luksus marsipan
- 1 dl mandler
- 1 dl hasselnøtter
- 1/2 dl valnøtter
- 2 dadler
- 1 ts sukrin melis
- 1/3 ts vanilje
- 1 eggehvite
Nøtter og dadler kjøres i kjøkkenmaskinen, tilsett sukrin og vanilje og bland godt. Tilsett eggehviten, bland og la hvile i kjøleskapet.
Sjokoladehjerter med marsipanfyll
- Fyll konfektformene med en liten ts smeltet sjokolade.
- Ha oppi en passende kule med marsipan.
- Fyll opp konfektformene med smeltet sjokolade til den dekker marsipankulene.
- La stivne i kjøleskapet og nyt!
Jepp!
mmmm kjempegode og lekre godbiter som passer godt til kaffen :)