Elskbar dessert! Avokado er undervurdert altså, fantastisk mye å lage med den. Hvorfor velge næringsfattig mat og godsaker, når det finnes så mange alternativer som jobber for kroppen.
Avokado er full av fiber, gode fettsyrer, folat, vitamin c og kalium. E vitamin, B6 og kopper har den også. Jeg digger at den både har kremkonsistens (ekstra glad for det når vi ikke bruker melkeprodukter) og nøytral, og derfor veldig anvendelig. Den er super for å balansere sterke matretter, for eksempel til taco. Avokado er intet kjipt «erstatningsprodukt», og perfekt for både melkespisere og melkefrie kropper.
Sjokolademousse (4 porsjoner)
- 3 modne avokadoer
- 3 ss kokosmelk eller sterk kaffe
- 1 ss lønnesirup eller honning
- 200 g 70% sjokolade eller mørkere
- 0,5 tørket vanilje
Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle seg mens du starter på resten.
Ha avokadoene i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt masse. Tilsett kokosmelk/kaffe, lønnesirup/honning og vaniljepulver og bland igjen.
Bland avokadoblandingen og den smeltede sjokoladen.
Nytes med god samvittighet :-)