Fiskesuppe, det er forskjell på en god og en legendarisk. Skal du lage legendarisk fiskesuppe må du ha god kraft. Og jeg snakker ikke om en buljongterning.
Neste gang du spiser skalldyr, spar skallet og lag kraft. Fyll opp glass, merk de med innhold og sett i fryseren til du skal lage legendarisk suppe med havets delikatessert.
Skalldyrkraft
- skall av reker, hummer eller kreps
- vann
- 1 løk
- 1 gulrot
- 2 ss klarnet smør
- litt salt og pepper
Smelt smøret i en stor kjele. Fres finhakket løk og gulrot til det blir blankt.
Tilsett skallet, og fres noen få minutter.
Fyll på med vann til det dekker skallet og litt til. Ha i litt salt og pepper. Kok opp og la det trekke i 30-60 minutter.
Sil av og fyll på glass og sett i fryseren når kraften er romtemperatur. Pass på å ikke fylle helt opp slik at glasset ikke sprekker når kraften utvider seg i fryst tilstand.
Den perfekte fiske- eller skalldyrsuppen er klar innen kort tid når du har deilig kraft klar til bruk.