Været har ikke vært topp hittil i sommer, men det er egentlig helt ok. Vi har jo ikke kommet så langt inn i sommeren, og for å være helt ærlig så hadde jeg ikke tenkt så mye over det før noen kommenterte det for meg. Men i dag ble det litt sommertemperatur. Og så fort sola titter frem lukter det grillmat i nabolaget. Da er det lett å bli inspirert, så grilling ble det.
Med grillmaten hadde vi denne deilige og friske coleslaw’en. Den har en sommerlig vri med nykål og agurk. Agurken gjør salaten friskere og lettere. Nykålen er ikke like hard i konsistensen som hodekålen, og vil også bidra til en «lettere» coleslaw.
Perfekt til grillmat som ofte kan være litt tungt å fordøye, så en salat som er litt lettere var perfekt tilbehør. Eller på knekkebrødet til frokosten.
…
Sommerlig coleslaw med agurk
- 1 dl majones
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts honning
- salt og nykvernet pepper
- en båt nykål
- 5 cm agurk
- 1 liten gulrot
Bland majones, sitronsaft, honning og smak til med salt og pepper.
Finsnitt nykålen, og rasp agurk og gulrot. Ha grønnsakene oppi majonesblandingen.
Ferdig!