Nå som snøen smelter bort, sola skinner og helgen fylles med barnerop i gatene, deilig grillukt i nabolaget og gleden over å bare kunne være utendørs uten store støvler og tunge jakker – da er det to ting som appetitten ofte roper etter. Lettere mat og grilling!
Denne potetsalaten er smart av flere grunner, for det første er den uten melk. De aller fleste potetsalater er med melk, hvilket ikke er så digg om man ikke tåler melk – som i vår husholdning.
Det andre er at potetsalat er fylt med resistent stivelse. Mat til bakterier, og mat som gjør oss mett uten å dytte blodsukkeret for mye i været. Dillen kan du velge om du vil ha i eller ikke, men er veldig god. Uten har du en basisoppskrift på potetsalat.
Hvis du vil ha litt mer fart i potetsalaten kan du ha i grillkrydder, sjekk oppskriften på min favoritt her: Hjemmelaget grillkrydder
Nyt våren!
Potetsalat med dill og sennep
- 1 dl majones
- saften av en sitron
- 1-2 ss grovhakket dill
- 1 ss sennep
- 0,5 ts sukker
- nykvernet pepper
- salt
- 8 medium kokte poteter
Bland majones og sitronsaft godt. Tilsett dill, sennep, sukker, pepper og salt. Smak til hvor mye pepper og salt du vil ha.
Skjær opp potetene i terninger og bland inn i dressingen.