Restegryte er veldig enkelt å lage etter en stek, de fleste komponentene er allerede laget, det er bare å sette det sammen på en ny måte. Så lager du stek til middag, lag ekstra av alt slik at det blir enkelt dagen etter.
Når jeg rydder etter en middag med stek, samler jeg gjerne restene i en gryte og setter det kaldt til dagen etter. Da er det kun oppvarming som gjenstår før middagen er klar. Enklere blir det ikke.
Trenger du mer grønnsaker tilbereder du ekstra, eller tilsetter grønnsaker som ikke trenger lang oppvarming som sukkererter, frosne erter og vårløk.
Restegryte av stek
- rester av stek
- rester av grønnsaker
- saus
- evt påfyll med ferske grønnsaker
- evt påfyll med kraft/vann
Skjær kjøtt og grønnsaker i passe biter og ha i en kjele. Ha i saus, og evt ekstra med kraft eller vann slik at alt blir dekket av sausen. Varm det hele.
Kjempegodt med litt søtt oppi også, som noen druer, båter klementiner og annet du har for hånden. Og kanskje litt urter, som rosmarin eller timian.
Perfekt og enkel middag.
Rester etter ribbe med dampet kål med druer, gulrøtter, mandelpoteter og deilig saus av kraft…