Steinalderbrød har masse smak på grunn av deilige nøtter og frø. Det metter skikkelig og holder blodsukkeret stabilt.
Steinaldertoast er supergodt til supper. Skjær brødet i tynne skiver og la skivene riste på svak varme i ovnen. Aller best er de når de er helt tørre igjennom og neste blir som chips. Vil du ha litt smak er kan du ha over litt smør og urter for eksempel. Dette lager seg selv når du lager suppa.
Siden steinalderbrød er helt fritt for korn er det naturlig glutenfritt og mye bedre enn glutenfrie brød.
Steinalderbrød (ett brød)
- 350 g nøtter og frø (jeg brukte solsikkefrø, mandler, valnøtter, gresskarkjerner og sesamfrø)
- 70 g linfrø
- 2,5 ss fiberhusk
- 1 ts salt
- 3,75 dl vann
Varm opp halvparten av vannet og ha linfrøene i. Rør godt. Linfrøene vil svelle ved at de får et lag med gele rundt seg.
Bland nøtter/frø, fiberhusk og salt i en bolle. Bland godt.
Bland linfrøblandingen med resten av vannet.
Bland det tørre og våte godt.
Stekes i 175ºC i 60 minutter.
Holder seg godt lenge, og helst i kjøleskapet.