Sunnere cookies med sjokoladebiter – seige og deilige

Disse supergode, myke kjeksene med sjokoladebiter er helt fantastiske. Om de slo an hos barna, oh yes! Vi prøvde de først en helg vi ble enige om at lørdagsgodteriet skulle droppes til fordel for å lage en kake. Men så var vi ute hele dagen, og da måtte vi finne noe som gikk raskt da vi kom hjem, og da ble det kjeks. Det kan forresten anbefales, å bytte ut lørdagssnopen med å lage noe godt sammen. Det er bedre for kroppen, man gjør noe hyggelig sammen OG barna lærer seg å delta på kjøkkenet. Tre knallgode argumenter!

Her har jeg byttet ut det hvite, næringsfattige melet som vanligvis er i kjeks med mandelmel. Med mandler får man fiber, protein, fettsyrer, magnesium, kalsium, mangan og e vitamin. Sjokolade er en kilde til antioksidanter, beta karoten, kalium og magnesium, og er terapi i seg selv. Bruker alltid 70 eller 86% melkefri sjokolade når jeg baker. Har brukt kokossukker som gir lavere blodsukkerstigning, samt fibersirup som gjør det samme. Merk at både kokosblomstsukker og fibersirup øker blodsukkeret og kjeksen erstatter altså ikke mat som man kan være fristet til å tro når kaker merkes som sunnere. Men de er definitivt et mye bedre valg når man skal kose seg, uten at det må gå på bekostning av smak.

En annen fordel er at de er naturlig glutenfrie, så tåler du ikke mel så godt er de supre. Bruker du rapskokos istedenfor smør er de også melkefrie.

Cookies med sjokoladebiter

  • 100 g smør eller rapskokos for melkefrie
  • 50 g kokosblomstsukker
  • 40 g fibersirup gold
  • 0,5 ts pulver av tørket vanilje
  • 1 egg
  • 1 eggehvite
  • 100 g mandelmel
  • 0,5 ts bakepulver
  • en klype salt
  • 100 g grovhakket mørk sjokolade – jeg bruker 70 eller 86%

Pisk smør, kokosblomstsukker, fibersirup og vanilje sammen.

Pisk inn eggene.

Rør inn resten av det tørre, og til slutt den grovhakkede sjokoladen.

Bruk en ts og fordel 18 klatter utover to bakepapir. Trenger ikke å klappe de ned, da varmen fikser det.

Stekes i 160º varmluft eller vanlig i 12-15 minutter eller til de er gyldne.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *