Sunnere påskemarsipanbiter

Denne oppskriften blir med fra fjorårets påske. Kjempegod! Jeg gjorde det svært enkelt med å trykke den ut i en liten brødform, og helle over smeltet sjokolade og så slenge på litt pynt. Eller du kan lage marsipanegg med sjokoladetrekk og pynt om du har litt bedre tid. Det eneste jeg vet er at du burde prøve oppskriften om du liker marsipan og vil ha en MYE sunnere variant enn den du kjøper i butikken.

For det første har oppskriften svært lite sukker sammenlignet med butikkmarsipanen, som kan ha så lite 40% mandler og mesteparten sukker. Denne oppskriften inneholder 12,5% melis. Det betyr mer fiber og protein og sunne fettsyrer i påskemarsipanen. Yummi!

Fargen er fra gurkemeie, kanskje ikke det du tenker på først, men ikke la deg lure. Det passer faktisk veldig godt, ikke at det gir så mye smak, ihvertfall ikke like mye som den gir farge.

PÅSKEMARSIPANBITER

  • 250 g finmalte mandler uten skall
  • 50 g melis
  • 50 g fibersirup klar
  • 1 liten eggehvite
  • 1 ss gurkemeie
  • evt 0,5 ts mandelessens
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 ts kokosolje
  • evt pynt: hakka nøtter, strøssel, kakaonibs, bipollen ol

Bland mandelmel, melis og gurkemeie og bland godt.

Ha i fibersirup, eggehvite og essens.

Spe på med mer mandler om deigen er klissete.

Trykk deigen ut i en form.

Smelt sjokolade og kokosolje, og hell over.

La sjokoladen kjøle seg litt før du har på pynten.

NYT PÅSKEN!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *