Denne BBQ sausen er like enkel som den er god, fire ingredienser som de aller fleste allerede har i skapet.
Det er en blanding av sterk, søt og salt, litt klissete, og smaken er super. Jeg tipper du sikkert har alle fire ingrediensene stående.
Jeg bruker rå, kaldslynget honning. Elsker de lokale honningene jeg finner til salgs på diverse steder i landet når vi reiser. Honning kan byttes med lønnesirup, og blir like godt. Lønnesirup har dn karamellsmak jeg synes er digg.
Soyasaus, som er fermentert, er det eneste soya produktet jeg bruker. Kjøper store flasker i innvandrerbutikker, samme merke som de små, bare veldig mye billigere.
Dijonsennep er et must hos oss. Veldig god smakstilsetning i flere retter. Bruker den helt vanlige typen.
Og ketchup, da bruker jeg min fermenterte ketchup. Men annen ketchup funker det også. Vil du lage din egen ketchup, fermentert eller ei, kan du bruke oppskriften her:
Bruker du rå honning og fermentert ketchup gir du sausen godt næringsinnhold med enzymer, probiotika og annet. Men bakteriene er varmefølsomme, og skygger banen hvis de stekes med kjøttet.
BBQ sticky glace saus
- 2ss ketchup
- 2ss dijonsennep
- 2ss soyasaus
- 2ss rå flytende honning
Bland alle ingrediensene godt.
Kan brukes på kjøttet både før og etter steking.