Surdeigs lapper med kardemomme

Sjekk ut disse lappene! Av surdeig, hvilket betyr mindre påkjenning på fordøyelsessystemet, enzymer som hjelper fordøyelsen og bedre opptak av næringen i kornet. 

Perfekt hverdagsdessert eller matpakkemat. 
SURDEIGS LAPPER MED KARDEMOMME

  • 2 ss surdeigsstarter
  • 2oo g spelt
  • 200 g havre
  • 5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kardemomme
  • 6 egg
  • 2 ss smeltet smør eller olivenolje

 

Bland surdeigsstarter, speltmel og vann. La dette fermentere over natten, evt 4-8 timer i løpet av dagen.

Tilsett egg, salt, kardemomme og litt smeltet smør eller olje. Jeg har alt i en blender og kjører det sammen.

Stekes i panna med smør eller kokosolje (for garantert melkefri versjon). Jeg fikk plass til fire i panna mi. 

Godt med rørte bær med litt honning, eller ferske bær og oppskjært frukt. Bonus med bipollen strø!

Nytes i ro!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *