Sjekk ut disse lappene! Av surdeig, hvilket betyr mindre påkjenning på fordøyelsessystemet, enzymer som hjelper fordøyelsen og bedre opptak av næringen i kornet.
Perfekt hverdagsdessert eller matpakkemat.
SURDEIGS LAPPER MED KARDEMOMME
- 2 ss surdeigsstarter
- 2oo g spelt
- 200 g havre
- 5 dl vann
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts kardemomme
- 6 egg
- 2 ss smeltet smør eller olivenolje
Bland surdeigsstarter, speltmel og vann. La dette fermentere over natten, evt 4-8 timer i løpet av dagen.
Tilsett egg, salt, kardemomme og litt smeltet smør eller olje. Jeg har alt i en blender og kjører det sammen.
Stekes i panna med smør eller kokosolje (for garantert melkefri versjon). Jeg fikk plass til fire i panna mi.
Godt med rørte bær med litt honning, eller ferske bær og oppskjært frukt. Bonus med bipollen strø!
Nytes i ro!