Surdeigs pizza med tynn, sprø Italiensk bunn

 Har du prøvd surdeigspizza? Sånn deilig, tradisjonell pizza med sprø, tynn bunn. Gjerne bakt i steinovn. 

Surdeigsbrød er gamlemåten å lage bakst på, og det er mer skånsomt for fordøyelsen. Den er lettere å fordøye. 

Jeg bruker bøffelmozarella hvis jeg bruker ost. En av de beste ostene som finnes. Evt funker det like bra uten ost. Sånn som de gjør i Tyrkia. 

Pizzasaus, min favoritt er å bruke denne fermenterte ketchupen: http://www.helenesundby.no/fermentert-ketchup-2/ Bruker lønnesirup istedenfor honning og har droppet å ha i vannkefir. 

Resten av fyllet finner du selv!

 

Surdeigs pizza med tynn Italiensk bunn (3 porsjonspizzaer)

  • 425 g Tippo “00” mel eller speltmel
  • 225 g kaldt vann
  • ca 75 g surdeigsstarter
  • 1 ts salt

Bland surdeigsstarter og kaldt vann. Rør til alt er oppløst.

Tilsett halvparten av melet og bland godt. La dette stå i 20-30 minutter.

Mens deigen eltes slipper du litt og litt av resten av melet i.

Til slutt tilsetter du saltet og elter videre noen minutter.

La deigen heve i 12-24 timer i romtemperatur. Er det kaldt i rommet kan det stå lenge, hvis varmt kortere. Brett gjerne deigen et par, tre ganger om du kan og vil for å gjøre den ekstra elastisk.

Del opp deigen i tre emner og bruk fingrene til å dra de ut til en pizzabunn. En kjevle vil presse luften ut, så dropp det.

Jeg har en pizza pronto maskin jeg bruker. I ovnen steker du den på maks varme 250-300ºC, gjerne med undervarme også og luft. Still brettet nederst.

Når det gjelder fyll er det mye som er godt på. Jeg legger gjerne en base med hjemmelaget tomatsaus og biter av bøffelmelkmozarella (ca 70 g pr porsjonspizza). Etter det kan du legge på fyll både før og etter steking.

Digg surdeigspizza!!

Digg surdeigspizza!!


 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *