Jeg elsker thaimat! Har aldri vært i Thailand, så drømmer stadig om å dra dit. Nyte sol, krystallklart hav og deilig mat. Denne suppa gir et lite glimt av smakene og er ikke så sterk at ungene ikke kan spise. Vil du ha mer krutt i suppen, kan du doble mengde currypaste og legge til en liten chili.
Thai fiskesuppe (4 porsjoner)
- 7 dl kraft av fisk eller høne/kylling
- 4 dl kokosmelk
- 1 ss rød currypaste
- 1 ss fiskesaus
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1 ss finhakket ingefær
- 5 kaffir lime blader
- 3 gulrøtter
- 2 vårløk
- en liten neve sukkererter
- 1 ss kokosolje eller smør
- 300 gr hvit fisk
- 200 gr laks
- 2 ss finhakket frisk koriander eller persille
Ha kraft og kokosmelk i en kjele sammen med currypaste, fiskesaus, hvitløk, ingefær og kaffir lime blader. Gi det et oppkok.
Skrell gulrøtter og skjær i skiver. Ha oppi kjelen. La dette få småputre i 15-20 minutter
Skjær sukkererter og vårløk i skiver. Fisken skjæres i terninger. Ha oppi suppen sammen med kokosoljen når gulrøttene er møre. Trekk kjelen fra platen og la fisken trekke noen få minutter. Det gjør ingenting om fisken ikke er helt gjennomgkokt, det smaker bare godt.
Rett før servering tilsetter du fersk koriander eller persille.
Taan hâi a-ròi!