Thai grønnsaksgryte med kokosmelk og sitron

Dette er retten som gikk fra å være fiskegryte til å bli grønnsaksgryte. Slik er det når en haster rundt i butikken på vei hjem fra jobb og med liten konsentrasjon. Resultatet ble likevel en suksess hos de små (som er VELDIG ærlige). Enkel, kan til og  med lages av en sliten mamma etter første dag etter laaang permisjon med to trøtte små hengende rundt bena. Det hjalp det med mat i magen og stabilisert blodsukker, og de små ble roligere. – Og mor også;)

 

Thai grønnsaksgryte med kokosmelk og sitron (4 posjoner)

  • 2 gulrøtter
  • 2 pastinakk
  • 1 liten kålrabi
  • 1 liten brokkoli
  • 1/2 purreløk
  • 3 dl kokosmelk
  • 4 kaffir lime blader
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ss  hakket ingefær
  • 1 klype gurkemeie
  • tørket chiliflak
  • salt
  • pepper
  • 1/2 sitron

 

Start med å rense og kutte grønnsakene i passe biter. Mindre biter blir raskere ferdig. Kok møre i saltet vann. Ha kokosmelk, kaffir lime bladene (kjøp en pakke og oppbevar resten i fryseren og ta frem ved behov) hvitløk, ingefær, gurkemeie og litt tørket chiliflak oppi en kjele og varm opp forsiktig. Smak til med salt og pepper, og evt om du ønsker mer av hvitløk, ingefær eller chili. Hell vannet av grønnsakene og ha over i kokosmelken. Helt til slutt, tilsett sitronsaften. Ferdig!

Thai grønnsaksgryte med kokosmelk og sitronThai grønnsaksgryte med kokosmelk og sitron

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *