Alle har et forhold til tomatsuppe!
Tomatsuppe er en super hverdagsmiddag. Den har ikke så mange ingredienser, full av smak og likt av de fleste. I tillegg er den enkel å jazze opp om du vil det. Den kan lages kvelden før slik at ettermiddagen blir enklere med små barn eller hektiske timeplaner.
Og har du mange tomater i kjøleskapet, bonus om de er godt modne, er det et enkelt valg – det blir tomatsuppe!
Tomatsuppe (3 pers)
- 2 ss klarnet smør
- 1 rød løk
- 2 store fedd hvitløk
- 2 ss tomatpuree
- 0,8 kg tomater
- 1 ts tørket basilikum – eller oregano
- nykvernet pepper og salt
- olivenolje
Varm klarnet smør i en kjele, tilsett hakket rød løk og hvitløk og la det surre til det blir mykt og blankt. Tilsett tomatpuree og fres raskt før du tilsetter tomatene som er grovt hakket. La putre i 30 minutter.
Kjør blandingen med stavmikser eller i en blender som tåler varme (plast vil utvide seg og lage et forferdelig søl – jeg vet for jeg har prøvd..:) ).
Smak til med litt olivenolje, tørket basilikum, nykvernet pepper og salt.
Blir suppen for tykk kan du spe på med vann eller kokosmelk.
Vil du pimpe opp tomatsuppen..
..og gjøre den litt kraftigere kan du det enkelt ved å tilsette pølser i passe biter, kokt egg, strimlet ferdigstekt kjøtt, linser, farseboller, bacon, ulike typer ost eller noe annet godt.