Urteknekkebrød

Her kommer oppskrift på deilige knekkebrød. De passer til det meste og de fleste og er enkle å lage selvfølgelig.

 

Urteknekkebrød (ca 20 stk)

  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl mandelmel, evt hjemmelaget
  • 1 dl linfrø
  • 0,5 dl solsikkefrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ss tørket oregano
  • et par klyper maldonsalt
  • 5 dl vann

 

Bland alt det tørre, tilsett vann og bland godt. La stå fem minutter for å svelle. Fiberhusken gjør at massen blir klissete og binder den sammen. Bruk to stekebrett og smør massen utover på bakepapir med en slikkepott. Prøv å få et jevnt lag. Stekes i 70-80 min på 150 grader (jeg bruker varmluft). Viktig: etter ca 20 min må knekkebrødene skjæres i ruter, en pizzaskjærer fungerer supert.

Stekeovner varierer, så følg gjerne med den siste tiden. Steketiden avhenger også på tykkelsen. Knekkebrødene skal være tørre når de er ferdig, men pass på at de ikke brenner seg, da smaker de ikke godt. Evt kan du bruke lavere varme og lenger steketid.

Etter at vi kuttet godt ned på kornkonsumet, er disse knekkebrødene et godt alternativ for noe å ha det tradisjonelle pålegget på.

Tips Bruk din favoritt frø- og nøtteblanding, evt det du har i skapet. Totalt bør det være 7-7,5 dl, enkelt å huske om du liker å lage mat freestyle:)

Tips Test ut ulike tørkede urter.

Tips Bland alt det tørre og ta det med på hytta. Da er det bare å tilsette vann og steke.

Tips Passer også veldig godt når barna er i seng og med ost og vin:)

Urteknekkebrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *