Yumyumyum! Urtesmør er et av triksene for å sette god smak på maten. Det er superenkelt å lage. Legg urtesmøret i fryseren, gjerne ferdig skivet, så har du når du vil.
Urtesmør – hvitløk og persille
- 200 g smør
- 2 fedd hvitløk
- 6 ss fersk persille finhakket
- 0,25 ts salt
- 0,5 ts nykvernet pepper
La smøret få romtemperatur. Finnhakk hvitløken med kniv. En måte er å presse feddene med knivbladet og deretter skjære i strimler og så finhakke. Finhakk persillen, gjør ikke no om det blir litt over eller under. Tilsett salt og pepper, og rør alt sammen.
Ha smøret over på bakepapir eller lignende (anbefaler å bruke svanemerkede så slipper du mer fluorstoffer enn nødvendig) og rull det til en pølse. Eller du kan ha urtesmøret i en form. Legg urtesmøret i kjøleskapet til det stivner.
Bruker du ikke alt urtesmøret med en gang kan du legge det i fryseren. Jeg synes det er praktisk å ha det skjært opp i porsjoner, da slipper jeg å krangle med en hard smørklump senere.