Her hjemme spiser vi ekte geitost, den som er laget kun på geitemelk. Og noen ganger samler det seg noen skalker i bunnen av påleggssboksen. Som regel har jeg lagt de i fryseren til å bruke i brune sauser, gir helt himmelsk smak, men denne gangen tenkte jeg skulle teste ut å lage prim. Det ble en smøremyk vaniljeprim som smakte helt fantastisk.
Kjempeenkelt, men krever litt tilstedeværelse. Er du den utålmodige typen, kan du ta med deg et blad, en bok, gjøre noen knebøy og utfall eller høre på en podkast mens du rører. Jeg lover deg, det er verdt det!
Vaniljeprim
- 250 g ekte brunost
- 3 dl kokosmelk
- 2 ts kokosblomstsukker
- 1 ts vanilje
Smuldre brunosten i mindre biter. Jo mindre desto raskere blir du ferdig.
Ha alt i en kjele og varm opp på svak varme. Rør ofte nok til at det ikke brenner seg.
La det småputre til all osten har smeltet og massen er klumpefri. Dette kan ta litt tid, og her er det lurt å være tilstede med røringen.
Når alt er blandet har du kjelen i et kaldt vannbad og bruker en slikkepott til å rør helt til primen er avkjølt. Dette er viktig, hvis ikke blir sluttproduktet kornete.
Hell over i en passe krukke og oppbevar det i kjøleskapet. Holder seg lenge.