Varmende høstsuppe på 15 minutter

Hverdagene krever ofte enkle matretter, og her er en perfekt hverdagsrett. Og den tar 15 minutter å lage. 

Når det skal kokkeleres på hverdagen har jeg alltid lest oppskriften en gang i forkant. Da husker jeg som regel fremgangsmåten, og kanskje også ingrediensene om det ikke er for mange. 

Suppa er forresten perfekt på tur i termosen, særlig nå som lufta er litt kaldere og det er godt å ha noe næringsrikt innabords. 

Oppskriften inneholder buljong paste. Det kan du kjøpe, eller lage hjemme selv. Oppskriften er enkel, og kan finnes her: http://www.helenesundby.no/lag-egen-gronnsaksbuljong-paste/

Buljong pasten er ypperlig å ha i kjøleskapet, jeg har alltid litt i supper og gryter. Gir straks en enda bedre smak. Du kan også lage suppa uten denne, men da blir den litt flatere i smaken. 

Vil du ha litt ekstra næring kan du ha i 2 ss gelatin. Og du kan bruke de grønnsakene du har selvfølgelig, rotgrønnsaker trenger litt mer koketid.


ENKEL HØSTSUPPE (4 porsjoner)

  • Ca 8 dl kraft eller vann 
  • 1 ts grønnsaksbuljong paste – sjekk oppskrift her: http://www.helenesundby.no/lag-egen-gronnsaksbuljong-paste/
  • 1 ts gurkemeie – kan sløyfes
  • 0,5 medium kålhode
  • 1 brokkoli eller blomkål med stilk
  • 5 pølser
  • 2 vårløker
  • Nykvernet pepper
  • Litt klarnet smør eller olivenolje (for garantert melkefritt) til serveringen

Ha vann, buljongpaste og gurkemeie i en kjele, og kok opp. 

Skjær kål i passe biter. Skjær av brokkolistilken og trim bort skallet på den tykke stilken. Skjær i terninger. Ha kål og brokkolistilk i vannet. Når vannet koker, la det fortsette å simre. 

Del brokkolibuketten i mindre buketter. Skjær pølser i skiver. Ha oppi gryta. 

Skjær vårløk i skiver og ha i gryta. Ha i noen sveip med pepperbøssa. 

Server rykende varm, med en klikk smør eller spiseskje olivenolje. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *