Villsvintaco – med sitronrømme og chunky salsa

Vi var så heldige å være gjester i et fantastisk bryllup i sommer. Dette er et ganske kreativt par som tør å gå utenfor komfortsonen sin. Og de som sto for maten var ingen ringere enn The Flying Culinary Circus. Maten var helt fantastisk fra start til slutt. Det var småretter som overgikk hverandre med deilig vin til. Og på slutten av kvelden var vi så heldige å få et eksemplar hver av den nye kokoboka deres «Taco på uno, dos, tres!» En av smårettene i bryllupet var en liten thai tacosak i et blad som var så godt at det ikke kan beskrives med ord. Hehe, sikler bare av å tenke på den. 

Her i huset spiser vi ikke så ofte taco. Med boka kom inspirasjon til å lage taco. Det er overraskende enkelt å lage både tacokrydderet og salsa selv. Oppskriftene ble ikke helt identiske som i boka, som det sjelden blir hvis jeg følger oppskrifter, og påvirket av personlig tilpasnig. Denne gangen ble det villsvintaco. Kanskje ikke det mest vanlige, men med kjøttabonnement fra Duggurd får vi levert mye variert og økologisk. Anbefales! 

Her kommer oppskrift på tacokrydder, sitronrømme og salsa du raskt lager selv og som hever taco-opplevelsen mange hakk.

 

Taco-krydder (passer til 400 gr kjøttdeig)

  • 1 ss tørket chili flak
  • 2 store fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • 2 ss spisskumin
  • 2 ss oregano
  • 1 1/2 ss tørket paprika
  • 1/2 ss nykvernet pepper

Bland krydderet og ha over stekt kjøttdeig.

 

Sitronrømme

  • 3 dl rømme
  • 1/2 sitron

Bland rømme og sitron og vips ferdig!

 

Chunky salsa

  • 2 dl hermetiserte tomater
  • 1/2 ss honning
  • 1 liten rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts tabasco saus
  • 2 ss fersk hakket basilikum (koriander og persille kan også brukes)
  • salt og pepper

Start med tomatene og tilsett resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

Villsvintaco med sitronrømme og chunky salsa

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *