Biff, pepper, bearnaise og stekt ananas. Helt enkelt ganske godt. Perfekt til fredagskvelden eller for lunsjen med det lille ekstra.
Pepperbiff med stekt ananas (2 personer)
Tid: 30 minutter
- 2 fileter av ytrefilet
- klarnet smør til steking
- 2 fedd hvitløk
- pepper
- 1 fersk stilk rosmarin
- 4 skiver ananas
- 1/2 paprika
- 1 vårløk
- bearnaise
- salt
Bearnaise saus
- 1 sjalottløk
- 1 ts estragon – fersk er best, men tørket duger
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 ss vann
- 150 gr klarnet smør
- 3 eggeplommer
- Salt og peppar
Finhakk sjarlottløken og fres i 1 ss av det klarnet smøret, ha løken på varmen til den blir blank og myk. Tilsett estragon, hvitvinseddik og vann. La det koke til halve mengden.
Ha eggeplommene og løkblandingen i en bolle. Ha vann i en kjele og kok opp og skru ned temperaturen til lav varme eller skru den helt av. Plasser bollen med eggeplommer og løkblaning over kjelen med vann og rør til det tykner. Hell så det klarna smøret sakte i blandingen mens du visper. Vent et par ganger med å tilsette mer smør til du har fått rørt det sammen.
Dersom du ikke ønsker sjarlottløkbitene kan du sile sausen. Avslutt med å tilsette litt mer estragon og smak til med salt og pepper.
Pepre ytrefiletene godt før du steker på medium-varm panne. Knus hvitløksfeddene og legg i panna med rosmarinstilken. Stek 2 1/2 minutt på hver siden (ytrefilet var ca 3 cm tykk). Mens biffen stekes skjær ananas, paprika og vårløk i skiver. Når biffen er ferdig i panna og ligger på fjøla og hviler freser du ananasskivene i panna, oppi samme smør du stekte biffen i.
Da er det bare å legge stekt ananas, pepperbiff, bearnaise, paprika og vårløk lagvis. Avslutt med et dryss med salt, gjerne maldonsalt.